Reservar

Història

La família Cortina va iniciar la seva activitat a l’hosteleria a l’antiga Casa Cremat de València d’Àneu, una de les poques fondes que hi havia als inicis del passat segle XX a les valls d’Àneu.

L’any 1943, l’avi Andreu Cortina (1913), cabaler de la casa i empleat com a “caminero de obras públicas” (antic MOP) , va ser destinat al Refugi Verge de les Ares, camí del Port de la Bonaigua, qui amb l’ajut de la seva esposa Júlia i fills havia d’albergar i alimentar a qui s’atrevia a l’aventura, de creuar el Port de la Bonaigua en el seu pas entre la Vall d’Aran i la Vall d’Àneu, a més de vetllar per la viabilitat d’aquesta ruta.

L’any 1964, amb la capacitat emprenedora de l’Andreu Cortina fill, també empleat del “Ministerio de Obras Públicas” com a encarregat de les carreteres de la comarca del Pallars Sobirà i Val d’Àràn, aquest refugi s’havia convertit en parada obligatòria d’autocars, a més de tots els vehicles , que amb més pena que glòria, s’atrevien a travessar el Port de la Bonaigua, així com un lloc d’estiueig per a amants de l’alta muntanya.

Llavors decidiren construir l’Hostal Cortina, a València d’Àneu, on es va traslladar la família, fugint d’aquells llargs i durs hiverns, i buscant un lloc menys inhòspit on desenvolupar de ple l’activitat turística.

L’èxit de l’Hostal Cortina va comportar, 10 anys més tard, la construcció (davant mateix) de l’actual Hotel La Morera, que complementava l’antic hostal incrementant-ne la capacitat.

Actualment, és la 3a generació de la família qui gestiona el negoci, oferint unes còmodes instal·lacions i acurats serveis, conformant una oferta adaptada a la més exigent demanda turística actual, seguint sempre les línies mestres del llegat que les mestresses (la padrina Júlia primer, i la mare Anita després) ens han deixat.

Reconeixements oficials:

  • 1988: Diploma Turístic de Catalunya (Generalitat de Catalunya) . Hotel La Morera.
  • 1989: “Medalla de honor” de la Asociación Española de Carreteras (Ministerio de Obras Públicas y Urbanismo) –a Andreu Cortina Isus . En atenció als serveis prestats per la coordinació de treballs de neu a la carretera del Port de la Bonaigua, i atenció del “Refugi de la Verge de les Ares”
  • 1998: Medalla “President Macià” (Generalitat de Catalunya) – Anna Cortina Juanmartí. Per la trajectòria de treball d’allotjament i restauració al Refugi de la Verge de les Ares, al Port de la Bonaigua, i a l’Hostal Cortina i Hotel La Morera a València d’Àneu.

Hotel La Morera

Avda. Port de la Bonaigua 11
25587 València d'Àneu (Lleida) | HL-000547

973 62 61 24

info@hotel-lamorera.com

Troba'ns


© 2021 Hotel La Morera | Disseny: Piqture